עוגת גבינה אפויה היא בעיניי הקינוח האולטימטיבי לכל ארוחה. לקראת חג השבועות - להלן מתכון משלי לעוגה הכל כך פופולרית, והפעם בגרסא גבוהה - גבוהה. שווה נסיון!
מרכיבים
מרכיבים לבסיס
• 200 גרם ביסקוויטים
• 100 גרם חמאה
מרכיבים לעוגה
• 750 גרם גבינה 5% (או 9% - יותר טעים)
• 3/4 כוס קמח
• 5 ביצים
• כוס וחצי סוכר
• כפית תמצית וניל
מרכיבים לציפוי
• 2 גביעי שמנת חמוצה
• כפית תמצית וניל
• חצי כוס סוכר
הוראות הכנה
• טוחנים את הביסקוויטים לפירורים.
• ממיסים את החמאה, ומערבבים עם פירורי הביסקוויטים.
• משטחים על תבנית אפיה עגולה (26)
• מפרידים את הביצים.
• מקציפים את החלבונים יחד עם כוס סוכר. על מנת לאפשר הקצפה איכותית - מתחילים בהקצפה ללא סוכר ומוסיפים את הסוכר באיטיות, עד לקבלת קצף לבן, יציב ומבריק. חשוב מאוד לא להקציף יתר על המידה.
• בקערה נפרדת מערבבים את יתר חומרי העוגה (גבינה, קמח, 1/2 כוס סוכר , תמצית וניל וחלמונים) עד לקבלת תערובת אחידה.
• מקפלים את תערובת הגבינה לתוך קצף החלבונים, ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
• מכניסים לאפיה בחום בינוני (180 מעלות) עד להזהבה, ובמשך כ- 50 עד 60 דקות.
• מערבבים את חומרי הציפו, ומפזרים מעל העוגה.
• לאחר כיבוי התנור - יש להשאיר בתנור לפחות לעוד שעה אחת, כך שהעוגה לא תאבד את הנפח שלה, והציפוי יקבל מעט חום.
בתיאבון!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.